Trimbehandeling

Trimbehandeling nodig?

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen. Afhankelijk van de vacht houdt trimmen in: Scheren, knippen, effileren, ontwollen, strippen, plukken, wassen, kammen en/of borstelen.

Bouviërs, Schnautzers, de meeste terriërrassen en overige ruwharige honden worden geplukt. Plukken houdt in dat we de bovenste dode haarlaag met de hand of met een speciaal daarvoor bestemd trimmes verwijderen, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich weer te kunnen ontwikkelen. Gebeurt dit niet dan loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat bijten en bij de dierenarts terecht komt. Spaniëls, Setters, Retrievers enz. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder uitgedund en gemodelleerd.

Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geknipt en/of geschoren en in een desgewenst model getrimd. Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken van tanden en oren, knippen van nagels en nakijken van anaalklieren.

Ontwollen kunnen we doen bij de honden met een zware vacht. Denk hierbij aan een Newfoundlander of bijv. een Berner sennen.

Ook kunt u bij ons terecht voor alleen een was- en borstelbeurt. De hond wordt dan lekker gewassen en geföhnt en ziet er dan weer schoon en fris uit. Alleen borstelen kan ook, wanneer u hier zelf wat weinig tijd voor heeft.

Trimbehandeling
Hoe vaak naar de Trimsalon?

Hoe vaak naar de Trimsalon?

Het aantal keer dat uw hond naar de trimsalon dient te gaan hangt af van zijn vachttype. Om u toch een idee te geven:

  • Spaniel vachten: 4-6 maal per jaar
  • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
  • Poedel vachten: 4-8 maal per jaar

Er worden heel wat uren aan uw hond gewerkt dus kan uw hond na de trimbeurt wel eens moe zijn

Handige tips

Laat uw hond goed uit, voordat u hem brengt. De behandeling zal enkele uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte moet ophouden.

Breng uw hond zo droog mogelijk een natte hond is moeilijk te behandelen.

Breng uw hond nooit met een volle maag.

Heeft u een puppy? Kom dan al na een paar weken met hem langs voor een borstel en eventueel wasbeurt bij uw trimster. De hond kan dan alvast wennen aan het staan op de tafel en aan de borstels en kammen. De hond kan dan de trimbeurt als een leuke gebeurtenis ervaren.

Dierenkliniek Nesselande zoekt ervaren TRIMSTER!

Wij zijn opzoek naar een trimster die zo snel mogelijk kan starten. Werkervaring is een pre. Wat verwachten wij van jou?

Werkervaring met trimmen

Enthousiasme en kundigheid

Zelfstandig en klantvriendelijkheid

Bepaal zelf je agenda, maar binnen openingstijden van de Dierenkliniek

Ben jij enthousiast en heb je werkervaring als trimster/trimmer?

Stuur je CV en motivatiebrief door naar info@dierenklinieknesselande.nl.

Wat zeggen onze klanten over ons

4,6 / 5,0 228+

Hoveniersbedrijf de Agave
20 reviews

Ondanks de drukte kon ik gelukkig gewoon terecht vanmiddag. Fijne dierenarts, maar ook een dikke pluim voor zijn assistente. Ik vind de prijs altijd meevallen, maar dat is het laatste waar ik aan denk. Mijn 2 honden zijn me alles.

Merve Ozcan
6 reviews

Wij zijn vandaag heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers. Het was voor ons de eerste keer met onze kitten, heel veel adviezen en tips gekregen. Onze meisje was ook goed rustig in de handen van de dierenarts. Heel fijn!

Mireille Belliot
1 review

Wij zijn heel tevreden met de manier hoe onze hond met alle zorg en aandacht is behandeld. Zowel de arts als de assistenten hebben hart voor dier en mens. Ik raad deze praktijk 100% aan.

Los Zetas
51 reviews

Zeer goede deskundige en vriendelijke dierenkliniek, de dokter en assistenten hebben alles gedaan wat mogelijk was voor ons geliefde ratje. Groeten einstein.

Ron De Jong
29 reviews

Ik kan niets anders zeggen; Ze zijn gewoon geweldig. Een dierenarts met heel veel ervaring, die weet waar hij het over heeft. Serieus, eerlijk en passend advies geeft.