Trimbehandeling

Trimbehandeling:

 Helaas op dit moment is onze trimsalon niet actief. Geen Trimster.

Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen. Afhankelijk van de vacht houdt trimmen in:

Scheren, knippen, effileren, ontwollen, strippen, plukken, wassen, kammen en/of borstelen.

Bouviërs, Schnautzers, de meeste terriërrassen en overige ruwharige honden worden geplukt. Plukken houdt in dat we de bovenste dode haarlaag met de hand of met een speciaal daarvoor bestemd trimmes verwijderen, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich weer te kunnen ontwikkelen. Gebeurt dit niet dan loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat bijten en bij de dierenarts terecht komt. Spaniëls, Setters, Retrievers enz. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geknipt en/of geschoren en in een desgewenst model getrimd.

Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken van tanden en oren, knippen van nagels en nakijken van anaalklieren.

Ontwollen kunnen we doen bij de honden met een zware vacht. Denk hierbij aan een Newfoundlander of bijv. een Berner sennen.
Ook kunt u bij ons terecht voor alleen een was- en borstelbeurt. De hond wordt dan lekker gewassen en geföhnt en ziet er dan weer schoon en fris uit. Alleen borstelen kan ook, wanneer u hier zelf wat weinig tijd voor heeft.

Hoe vaak naar de Trimsalon?

Het aantal keer dat uw hond naar de trimsalon dient te gaan hangt af van zijn vachttype. Om u toch een idee te geven:
Spaniel vachten: 4-6 maal per jaar
Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
Poedel vachten: 4-8 maal per jaar
Er worden heel wat uren aan uw hond gewerkt dus kan uw hond na de trimbeurt wel eens moe zijn

Handige tips

Laat uw hond goed uit, voordat u hem brengt. De behandeling zal enkele uren in beslag nemen en het is vervelend voor de hond als hij zijn behoefte moet ophouden.

Breng uw hond zo droog mogelijk een natte hond is moeilijk te behandelen.

Breng uw hond nooit met een volle maag.

Heeft u een puppy? Kom dan al na een paar weken met hem langs voor een borstel en eventueel wasbeurt bij uw trimster. De hond kan dan alvast wennen aan het staan op de tafel en aan de borstels en kammen. De hond kan dan de trimbeurt als een leuke gebeurtenis ervaren.

010 - 2224054

Vragen? Bel direct!

Ja, bel mij terug

Heb je liever dat wij jou terugbellen? Vul hieronder je gegevens in.
Call Now Button