Nieuwsbrief

Op deze pagina plaatsen we elke maand een Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste berichten over de kliniek, personeel en tips voor de verzorging van uw huisdieren.

 

Hoe zorgt u ervoor dat uw huisdier het niet te warm krijgt?

In de zomermaanden kan het in Nederland soms tropisch warm zijn! Daarom hieronder wat handige tips om ervoor te zorgen dat uw huisdier niet oververhit raakt.

Hond
Als je hond van zwemmen houdt, is dat een prima manier om af te koelen. Er zijn voor honden ook speciale koelproducten te krijgen, zoals een koelmatje of koel-halsband. Zorg er wel voor dat de hond niet op het materiaal kauwt, dus gebruik het alleen als je een oogje in het zeil kunt houden. Let bij honden met een dunne vacht op verbranding en smeer dun behaarde plekken eventueel in met zonnebrandcrème. Maak geen lange wandelingen in de hitte, maar plan deze aan het begin of eind van de dag. Ga zeker niet met je hond fietsen in de zon en laat hem nooit achter in de auto, waar de temperatuur razendsnel kan oplopen. Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat hij uitdroogt. Dit kan al na tien minuten fataal zijn!

Kat
Katten zoeken vaak zelf een koel plekje als ze het te warm krijgen. Zorg ervoor dat je kat schaduw heeft of naar binnen kan en voldoende drinkwater heeft. Als de kat niet zelf kan kiezen, bijvoorbeeld als je hem in een warme auto moet vervoeren, wees dan alert op signalen van oververhitting.

Konijnen
Konijnen kunnen slecht tegen de warmte. Ze zijn van nature gewend om in een koel hol onder de grond te zitten. Al vanaf een graad of 24 krijgen ze het moeilijk. Zorg er dus voor dat het konijnenhok niet in de zon staat. Je maakt zelf koelelementen voor je konijn door plastic flessen voor 2/3 met water te vullen en in de vriezer te leggen (geen glazen fles, deze kan barsten). Leg de fles in het hok, eventueel gewikkeld in een oude theedoek, zodat het konijn zijn neus niet kan verwonden aan de ijskoude fles. Pas wel op dat het konijn er niet aan knaagt. Om een buitenhok te koelen, kun je er een nat wit laken overheen leggen.

Knaagdieren
Ook knaagdieren zoals cavia’s, hamsters en ratten kunnen het flink warm krijgen. Help deze dieren afkoelen met behulp van bevroren waterflessen of koude stenen. Als het hok een plastic bodembak heeft, kan je deze eventueel op een paar diepvrieselementen plaatsen. Zet het hok nooit in de zon.

Vogels
Vogelkooien mogen ook niet in de zon staan. Vogels die het lekker vinden om te badderen, geef je regelmatig vers water. Houd er rekening mee dat warmte opstijgt. Heb je een vogelkooi hangen, dan kan je deze bij warm weer wellicht beter op de grond zetten. Pas wel op met tocht en uiteraard moet de kooi veilig staan voor honden, katten en kleine kinderen. Creëer schaduw in een buitenvolière of kippenhok met een parasol of wit, nat laken.
 
Bron: www.dierenbescherming.nl

 Amivedi
Wie ze kwijt raakt…. wil ze graag weer terug!

Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi Nederland bestaat op 14 september 2018 al 85 jaar! Over de jaren heen is veel ervaring opgedaan en zijn veel contacten opgebouwd. De kans is groot dan een vermist of gevonden huisdier dat bij Amivedi aangemeld is weer met de eigenaar herenigd wordt. Amivedi werkt met ruim 100 meldpunten, die alle beheerd worden door vrijwilligers, verspreid over het hele land. Er is dus altijd wel een meldpunt bij u in de buurt.

Voor meer informatie of het opgeven van een vermist of gevonden huisdier kunt u de website bezoeken: www.amivedi.nl of bellen met 0900-2648334.

 

 

 

010 - 2224054

Vragen? Bel direct!

Ja, bel mij terug

Heb je liever dat wij jou terugbellen? Vul hieronder je gegevens in.
Call Now Button