Echo behandelingen

Echografie

Ook voor een echografisch onderzoek kunt u bij ons terecht (dracht echo en buik echo). Bekend is natuurlijk de zwangerschapsecho, welke vanaf dag 28 gemaakt kan worden. Hiermee kunnen we een goede schatting geven van het te verwachte aantal pups of kittens. Met behulp van echografie kunnen we ook de buik en het hart goed onderzoeken.

Drachtecho

In theorie is een foetus op echografie te zien vanaf 21 dagen. Echter, het is een stuk makkelijker en daardoor betrouwbaarder om 25 dagen aan te houden. Dit geldt zowel voor de hond als de kat. Tot ca 35 dagen is met echo een redelijke schatting te geven van het aantal te verwachten pups of kittens. Echter, echografie is op dit vlak nooit 100% zeker. Radiologie is wel 100% betrouwbaar in het schatten van het aantal pups of kitten maar kan pas vanaf 45 dagen dracht. Wij kunnen de beelden op USB stick of op CD branden voor u. Tevens is heel goed het hart te zien en alle organen van de pups/kittens.
Echo behandelingen
Echografisch onderzoek

Buikecho

Een buikecho is één van de belangrijkste methodes om de inwendige organen te onderzoeken. Via een buikecho kunnen wij de lever, nieren, milt, blaas, maag, darmen en andere buikorganen goed in beeld brengen. Hierdoor zijn vele (niet alle) afwijkingen op echografie te zien. Een buikecho geeft in de regel meer informatie dan een röntgenfoto van de buik.

Hartecho

In de diergeneeskunde is hartechografie of echocardiografie de belangrijkste methode om het hart te onderzoeken. Het vergt een zeer ervaren echocardiograaf om betrouwbaar een diagnose te kunnen stellen.

Een moderne & complete praktijk waar alle benodigde apparatuur aanwezig is, maar wel een gezellige en huiselijke sfeer waar de klanten en personeel zich op zijn gemak voelt.

Wat zeggen onze klanten over ons

4,6 / 5,0 228+

Hoveniersbedrijf de Agave
20 reviews

Ondanks de drukte kon ik gelukkig gewoon terecht vanmiddag. Fijne dierenarts, maar ook een dikke pluim voor zijn assistente. Ik vind de prijs altijd meevallen, maar dat is het laatste waar ik aan denk. Mijn 2 honden zijn me alles.

Merve Ozcan
6 reviews

Wij zijn vandaag heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers. Het was voor ons de eerste keer met onze kitten, heel veel adviezen en tips gekregen. Onze meisje was ook goed rustig in de handen van de dierenarts. Heel fijn!

Mireille Belliot
1 review

Wij zijn heel tevreden met de manier hoe onze hond met alle zorg en aandacht is behandeld. Zowel de arts als de assistenten hebben hart voor dier en mens. Ik raad deze praktijk 100% aan.

Los Zetas
51 reviews

Zeer goede deskundige en vriendelijke dierenkliniek, de dokter en assistenten hebben alles gedaan wat mogelijk was voor ons geliefde ratje. Groeten einstein.

Ron De Jong
29 reviews

Ik kan niets anders zeggen; Ze zijn gewoon geweldig. Een dierenarts met heel veel ervaring, die weet waar hij het over heeft. Serieus, eerlijk en passend advies geeft.