Echo behandelingen

Echografie
Ook voor een echografisch onderzoek kunt u bij ons terecht (dracht echo en buik echo). Bekend is natuurlijk de zwangerschapsecho, welke vanaf dag 28 gemaakt kan worden. Hiermee kunnen we een goede schatting geven van het te verwachte aantal pups of kittens. Met behulp van echografie kunnen we ook de buik en het hart goed onderzoeken.

Drachtecho
In theorie is een foetus op echografie te zien vanaf 21 dagen. Echter, het is een stuk makkelijker en daardoor betrouwbaarder om 25 dagen aan te houden. Dit geldt zowel voor de hond als de kat. Tot ca 35 dagen is met echo een redelijke schatting te geven van het aantal te verwachten pups of kittens. Echter, echografie is op dit vlak nooit 100% zeker. Radiologie is wel 100% betrouwbaar in het schatten van het aantal pups of kitten maar kan pas vanaf 45 dagen dracht. Wij kunnen de beelden op USB stick of op CD branden voor u. Tevens is heel goed het hart te zien en alle organen van de pups/kittens.

Buikecho
Een buikecho is één van de belangrijkste methodes om de inwendige organen te onderzoeken. Via een buikecho kunnen wij de lever, nieren, milt, blaas, maag, darmen en andere buikorganen goed in beeld brengen. Hierdoor zijn vele (niet alle) afwijkingen op echografie te zien. Een buikecho geeft in de regel meer informatie dan een röntgenfoto van de buik.

Hartecho
In de diergeneeskunde is hartechografie of echocardiografie de belangrijkste methode om het hart te onderzoeken. Het vergt een zeer ervaren echocardiograaf om betrouwbaar een diagnose te kunnen stellen.

010 - 2224054

Vragen? Bel direct!

Ja, bel mij terug

Heb je liever dat wij jou terugbellen? Vul hieronder je gegevens in.
Call Now Button