Digitale röntgen

Radiologie (digitale röngten-apparatuur)

Röntgendiagnostiek is de techniek waarbij men röntgenfoto’s maakt en beoordeelt om zo tot een (betere) diagnose te komen. Röntgenfoto’s kunnen de arts waardevolle informatie verschaffen over de gezondheid van uw huisdier.

Het maken van een röntgenfoto bij dieren is in principe gelijk aan het maken van een dergelijke foto bij mensen. Alleen hebben dierenartsen meer moeite om hun patiënten stil en in de juiste positie te krijgen. Dieren zijn vaak bang en daardoor erg onrustig. Ze moeten in een vreemde houding gaan zitten of liggen, wat meestal met verzet gepaard gaat. Daarom is het dat dieren vaak een “roesje” krijgen; een lichte narcose, waardoor het mogelijk wordt om de patiënt in iedere gewenste houding te brengen en voldoende lang stil te houden. Voor het maken van een röntgenfoto is een röntgen- en een ontwikkelapparaat noodzakelijk.


Wij beschikken over zg digitale röngten-apparatuur

waardoor het mogelijk is om snel scherpe, goed gedetailleerde foto’s te krijgen voor een optimale beoordeling.
Bij het maken van een röntgenfoto wordt gebruik gemaakt van röntgenstralen. Hoewel de stralenbundel precies gericht wordt op het te fotograferen object, bijvoorbeeld een polsgewricht, is er altijd “strooistraling” , Dit zijn stralen die weerkaatsen op het object en zo de omgeving ingaan. Om hier tegen beschermd te zijn, draagt men schorten met loden platen en loden handschoenen. Tevens dragen alle medewerkers die bij het maken van röntgenfoto’s aanwezig zijn, dosisstralingsmeters. Deze worden regelmatig opgestuurd naar TNO waar wordt gecontroleerd aan hoeveel straling de persoon is bloot gesteld. Soms is het zeer moeilijk om een foto te beoordelen. Als dierenarts kun je de gemaakte foto’s ook (digitaal) insturen ter beoordeling. Een röntgenopname kan dienen om de vooruitzichten van een patiënt te geven. Tevens kan het helpen bij het besluit om al of niet operatief in te grijpen.

010 - 2224054

Vragen? Bel direct!

Ja, bel mij terug

Heb je liever dat wij jou terugbellen? Vul hieronder je gegevens in.
Call Now Button