Bewaking monitor

Bewaking monitor VT9500

De VT9500 is een monitor met:

  • Capnograaf keuze uit Mainstream of Sidestream
  • ECG (diagnostisch ECG) d.m.v. klemmen en/of Oesophagus probe (2 maten)
  • SPO2
  • Temperatuur d.m.v. Oesophagus probe
  • Non invasieve bloeddrukmeting

Zodra het dier slap is geworden kunnen we een beademingsbuis (tube) in de luchtpijp inbrengen (dit heet intuberen). Via deze buis sluiten we de patiënt aan op het anesthesie apparaat. Via dit systeem worden de narcosegassen: zuurstof en isofluraan toegediend en de afvalgassen ook weer afgevoerd.

Via een aantal bewakingsmonitoren, die op de patiënt en aan het anesthesie apparaat zijn aangesloten, worden de diverse gasmengsels in het systeem en de toestand van het dier constant in de gaten gehouden.

Bewaking monitor
Bewaking monitor VT9500

Detailopname van een aangesloten patiënt

Je ziet een temperatuursonde, de tube (met dat groene aansluitstukje waarop weer een gasmonsterafzuigslangetje zit), twee klemmetjes op de tong voor de hartslagmeting, bloeddrukmeting en de hoeveelheid zuurstof die in het bloed aanwezig is. Het zwarte snoertje verbind de patiënt tenslotte met het lazerchirurgieapparaat wat we gebruiken om bloedvaatjes dicht te schroeien of weefsel weg te snijden zonder dat dat gaat bloeden.

  • Ademhaling (frequentie/diepte/gebruikte volume/samenstelling van de in- en uitademings-gassen).
  • Hart (frequentie/regelmaat/ritme/slagkracht).
  • Bloedgassen (zuurstofgehalte/narcosegasgehalte).
  • Lichaamstemperatuur + de tafeltemperatuur.

Geringe afwijkingen worden direct door de apparatuur aangegeven door alarmen, zodat er meteen ingegrepen en gecorrigeerd kan worden. Zodra de operatie bijna voltooid is worden de gassen “uitgewassen”. Dit doen wij door de patiënt een aantal minuten alleen zuurstof toe te dienen. De patiënt komt dan heel rustig en snel weer bij.

Het grote nadeel van deze techniek is, dat deze niet eenvoudig is, meer tijd vraagt en dat de kosten gemiddeld hoger uitvallen. De grote voordelen zijn de zeer adequate bewaking en de directe mogelijkheid tot ingrijpen bij problemen.

Een moderne & complete praktijk waar alle benodigde apparatuur aanwezig is, maar wel een gezellige en huiselijke sfeer waar de klanten en personeel zich op zijn gemak voelt.

Wat zeggen onze klanten over ons

4,6 / 5,0 228+

Hoveniersbedrijf de Agave
20 reviews

Ondanks de drukte kon ik gelukkig gewoon terecht vanmiddag. Fijne dierenarts, maar ook een dikke pluim voor zijn assistente. Ik vind de prijs altijd meevallen, maar dat is het laatste waar ik aan denk. Mijn 2 honden zijn me alles.

Merve Ozcan
6 reviews

Wij zijn vandaag heel vriendelijk ontvangen door de medewerkers. Het was voor ons de eerste keer met onze kitten, heel veel adviezen en tips gekregen. Onze meisje was ook goed rustig in de handen van de dierenarts. Heel fijn!

Mireille Belliot
1 review

Wij zijn heel tevreden met de manier hoe onze hond met alle zorg en aandacht is behandeld. Zowel de arts als de assistenten hebben hart voor dier en mens. Ik raad deze praktijk 100% aan.

Los Zetas
51 reviews

Zeer goede deskundige en vriendelijke dierenkliniek, de dokter en assistenten hebben alles gedaan wat mogelijk was voor ons geliefde ratje. Groeten einstein.

Ron De Jong
29 reviews

Ik kan niets anders zeggen; Ze zijn gewoon geweldig. Een dierenarts met heel veel ervaring, die weet waar hij het over heeft. Serieus, eerlijk en passend advies geeft.